fredag 13. september 2013

Førstehjelp ved selvmordsfare 

 
Kurset ”Førstehjelp ved selvmordsfare” er et praktisk, tverrfaglig kurs hvor deltakerne lærer å tyde faresignaler og gripe inn i tilfelle akutt selvmordsfare. Kurset gir deltakerne større trygghet og mer selvtillit i møte med mennesker som er i alvorlig tvil om de orker å leve videre.

Tid og sted: 1.-2. oktober i Forsknings- og undervisningsenheten ved Psykiatrisk divisjon, Stavanger Universitetssjukehus. 

Målgruppe: Kurset er aktuelt for alle som i sitt arbeid kommer i kontakt med selvmordsnære personer som f.eks. helsearbeidere, sosialarbeidere, ansatte i menigheter, politi, fagpersoner fra skoleverket, ambulansepersonell, frivillige hjelpere, personalansvarlige osv.
Innhold: På kurset lærer man å fange opp mennesker som har det vondt og som kan være i selvmordsfare, stille direkte spørsmål om selvmordstanker, hjelpe personen i selvmordsfaere å snakke om det som er vanskelig, gjøre en enkel risikovurdering, lage og iverksette en plan med vedkommende hvor målet er å berge liv, bruke nære ressurser i krisehjelp. Kurset gjennomføres ved forelesninger, film, diskusjon og praktiske øvelser.

Kursinvitasjon med program. 
Godkjenninger: Kurset er godkjent av Norsk Sykepleierforbund, Norsk Psykologforening, Den Norske Legeforening, Norsk Ergoterapeutforbund og Fagforbundet. Se nærmere spesifikasjon i invitasjonen ovenfor.
Påmelding og praktisk informasjon: Send e-post til berit.lode.helland@sus.no med informasjon om navn på deltaker(e), arbeidssted, stilling, kontaktinformasjon og fakturaadresse. OBS! Ansatte i SUS melder seg på i Læringsportalen.

Kursavgiften er kr 1 500,- og inkluderer enkel servering. I tillegg kommer utgifter til materiell på kr 350,-.

Kontakt: Ved spørsmål, ta kontakt med Berit Lode Helland på telefon 51 51 56 25 eller e-post berit.lode.helland@sus.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.